Programma

Waar gaat het Circulaire Economie Festival over?

De transitie naar een circulaire economie gaat ons allemaal aan! Van start-ups, tot corporates, tot gemeenten, tot regionale initiatieven, tot…

 

Tijdens het Circulaire Economie Festival delen experts, ervaringsdeskundigen en visionairen hun perspectief op de transitie. Waar staan we nu? Wat kunnen we al? Welke uitdagingen hebben we nog te overwinnen? Hoe zorg ik dat mijn bedrijf over 20 jaar nog kan bestaan? Hoe sluit ik mijn grondstofketens? Hoe maak ik mijn huidige lineaire verdienmodel circulair? Op deze vragen krijgt u antwoord tijdens het festival! Participeer op 16 mei en zet de volgende stap in circulair ondernemen.

09:35: Opening door Harriët Tiemens en spreker namens de Provincie Gelderland

09:40: Keynote

Spreker wordt later bekend gemaakt

10:05 Keynote: De winnaars van de toekomst

Veel bedrijven komen met circulaire producten en diensten en consumenten omarmen steeds vaker een meer duurzame stijl van consumeren. Niemand zit erop te wachten dat we grondstoffen uit de aarde halen, eenmalig gebruiken en daarna vernietigen. In Nederland zetten we grote stappen om de transitie naar een circulaire economie op te schalen en versnellen. Anne-Marie Rakhorst ziet dat het bruist van de initiatieven en ziet enorme kansen voor ondernemend Nederland.

 

Anne-Marie Rakhorst is oprichter van Duurzaamheid.nl, een duurzaamheidsplatform van professionals, (maatschappelijke) organisaties en overheden. Volgens Anne-Marie is duurzaamheid en circulaire ondernemen juist een geweldige kans voor ondernemend Nederland.

10:30 Circulair panel

Panelgesprek over circulair ondernemen, duurzaamheid, de rol van de overheid en de doelstelling ‘Nederland circulair 2050’.
Gesprekspartners:

  • Harriët Tiemens, Wethouder Duurzaamheid, Gemeente Nijmegen
  • Christien Lokman, Programmamanager Sustainable Energy & Environment
  • Frederike Praasterink, Lector Future Food Systems
  • Antoine Driessen, Directievoorzitter Rabobank Rijk van Nijmegen
  • Spreker namens de Provincie Gelderland

Meer panelleden worden later bekend gemaakt.

Industrie & Reststromen

Restwarmte, gesloten grond- en reststoomketens en circulair productontwerp zijn de grootste uitdagingen voor de Nederlandse industrie.

Meer informatie

Healthcare

Een circulaire gezondheidszorg betekent één duurzame benadering voor het zorgproces, de zorginkopen en de zorgorganisatie.

 

Meer informatie

Food

Naast duurzaam bouwen en inrichten speelt het circulair produceren en gebruiken een cruciale rol in de foodsector.

 

Meer informatie

Bouw & Vastgoed

Door juist nu circulair te investeren en aan te besteden, kan er over 20 tot 40 jaar gebruik worden gemaakt van de materialen die anders afval zouden worden.

Meer informatie

Circular Cities

Het is de rol van stad is om te zorgen voor stimuleringsmaatregelen, het geven van het goede voorbeeld en lokale en regionale samenwerking en initiatieven te bevorderen.

Meer informatie

Business Café

Speeddate met circulaire specialisten, maak de eerste stap in de transitie naar een circulair business model en zet de zaal in voor het overwinnen van circulaire uitdagingen.

Meer informatie

15:20 ‘Ask me anything’ panel

Interactief businesspanel met CEO’s en CSO’s over de uitdagingen en mogelijkheden van corporates om circulair te ondernemen. Waar zijn we in de transitie naar circulair ondernemen? Wat hebben we al bereikt? Wat is echt nog toekomstmuziek? Waar moet de komende vijf jaar de nadruk op liggen?

  • Lex van den Elsen, Ambassadeur Toyota & Lexus Nederland
  • Niels van den Beucken, CFO Arte
  • Robert Koolen, Directeur Strategie & Beleid Heijmans
  • Bernd Hendrikse, Managing Partner, KPMG Sustainability

Kom zelf tijdens dit interactieve panel aan tafel zitten en stel vragen. Beantwoord zelf ook vragen uit het publiek!

16:00 Keynote: De Energietransitie komt op stoom, nu de circulaire economie nog

De klimaattafels hebben hun plannen af, de doorrekening is binnen, de Energietransitie is onderweg. Maar waar blijven de circulaire economietafels? Circulariteit is minimaal zo belangrijk voor een duurzame economie als schone energie. Toch is de politieke aandacht vele malen kleiner. Hoe komt dat? Zijn het de politici die het niet begrijpen? Of gebeurt er in de industrie te weinig? En hoe zorgen we ervoor dat dat verandert? Lees de blog van Diederik Samsom.

 

Diederik Samsom, Klimaatformateur en verbinder

16:30 Supercircular Borrel & Bites

Heeft u tips of (sprekers)suggesties voor het programma? Wij horen het graag! Stuur een e-mail naar Mitchel de Jager – programmamanager Circulaire Economie Festival

Meet the team:

Nicole Vonk
Congresadviseur
Igor Dirkx
Strategic Partnership Manager
Mitchel de Jager
Programmamanager

Circular Economy website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2019