Programma

Ideeën of suggesties voor de editie van 2020?

Momenteel zijn we druk bezig met het samenstellen van een gevarieerd en inspirerend programma. Wij staan altijd open voor nieuwe inzichten en willen niets missen. Heb je een goed idee of wil je zelf een bijdrage leveren? Laat het ons dan weten en neem contact op met Programmamanager Lotte van Dun.

Houd me op de hoogte

Het programma van 2019:

09:30: Kick-off door dagvoorzitter Donatello Piras

09:40: De winnaars van de toekomst

Veel bedrijven komen met circulaire producten en diensten en consumenten omarmen steeds vaker een meer duurzame stijl van consumeren. Niemand zit erop te wachten dat we grondstoffen uit de aarde halen, eenmalig gebruiken en daarna vernietigen. In Nederland zetten we grote stappen om de transitie naar een circulaire economie op te schalen en versnellen. Anne-Marie Rakhorst ziet dat het bruist van de initiatieven en ziet enorme kansen voor ondernemend Nederland.

Anne-Marie Rakhorst is oprichter van Duurzaamheid.nl, een duurzaamheidsplatform van professionals, (maatschappelijke) organisaties en overheden. Volgens Anne-Marie is duurzaamheid en circulaire ondernemen juist een geweldige kans voor ondernemend Nederland.

10:05 Keynote: Auping rust de wereld uit

Bij Koninklijke Auping werken we al 130 jaar aan de beste manieren om uit te rusten. Elke Auping wordt handgemaakt. Met aandacht voor detail, het milieu en de toekomst. Een Auping is dus niet zomaar een bed. Het is onze overtuiging: een uitgeruste wereld is een mooiere wereld. Zo zorgen ervoor dat iedere morgen, beter is dan gisteren. Vanuit onze groene fabriek in Deventer streven we naar 100% recyclebare materialen.

Lees meer

Steeds vaker innoveren we samen met bedrijfsleven en wetenschap. Samen met DSM-Niaga realiseerden we een wereldprimeur met de lancering van het eerste circulaire matras. Deze doorbraak werd bekroond met de Circular Business Award 2019. Dit voorjaar introduceren we ’s werelds allereerste slaaprobot samen met Somnox, een start-up vanuit de TU Delft. De nieuwe merkcampagne ‘Auping, met liefde’ laat je voelen dat je bed de plek is waar je elkaar altijd weer terugvindt. slaapkamer gebeurt veel meer dan alleen slapen. Je vindt er waar het echt om draait: menselijke connectie. Zodoende evolueert Auping van klassieke matrassen- en beddenmaker naar een merk om van te houden.

Ine Stultjens is Head of Marketing bij Koninklijke Auping. Volgens Ine is goed slapen, na gezonde voeding en voldoende beweging, het belangrijkste om je fit en energiek te voelen. Vanuit de overtuiging dat een circulaire en uitgeruste wereld, een betere wereld is, deelt Ine de ontwikkeling van het circulaire matras.

10:30 Circulair panel

Panelgesprek over circulair ondernemen, duurzaamheid, de rol van de overheid en de doelstelling ‘Nederland circulair 2050’.
Gesprekspartners:

  • Harriët Tiemens, Wethouder Duurzaamheid, Gemeente Nijmegen
  • Christien Lokman, Programmamanager Sustainable Energy & Environment
  • Geanne van Arkel, Head of Sustainability, Interface
  • Martin Visser, Directeur bedrijven & Particulieren, Rabobank Rijk van Nijmegen
  • Onder leiding van Donatello Piras

11:15 Circulaire Espresso Break

Industrie & Reststromen

Restwarmte, gesloten grond- en reststoomketens en circulair productontwerp zijn de grootste uitdagingen voor de Nederlandse industrie.

Meer informatie

Healthcare

Een circulaire gezondheidszorg betekent één duurzame benadering voor het zorgproces, de zorginkopen en de zorgorganisatie.

Meer informatie

Food

Naast duurzaam bouwen en inrichten speelt het circulair produceren en gebruiken een cruciale rol in de foodsector.

Meer informatie

Bouw & Vastgoed

Door juist nu circulair te investeren en aan te besteden, kan er over 20 tot 40 jaar gebruik worden gemaakt van de materialen die anders afval zouden worden.

Meer informatie

Circular Cities

Het is de rol van stad is om te zorgen voor stimuleringsmaatregelen, het geven van het goede voorbeeld en lokale en regionale samenwerking en initiatieven te bevorderen.

Meer informatie

Business Café

Speeddate met circulaire specialisten, maak de eerste stap in de transitie naar een circulair business model en zet de zaal in voor het overwinnen van circulaire uitdagingen.

Meer informatie

15:10 Powerbreak

15:20 ‘Ask me anything’ panel

Interactief businesspanel met CEO’s en CFO’s over de uitdagingen en mogelijkheden van corporates om circulair te ondernemen. Waar zijn we in de transitie naar circulair ondernemen? Wat hebben we al bereikt? Wat is echt nog toekomstmuziek? Waar moet de komende vijf jaar de nadruk op liggen?

  • Lex van den Elsen, Ambassadeur Toyota & Lexus Nederland
  • Niels van den Beucken, CFO Arte
  • Robert Koolen, Directeur Strategie & Beleid Heijmans
  • Bernd Hendriksen, Managing Partner, KPMG Sustainability

Kom zelf tijdens dit interactieve panel aan tafel zitten en stel vragen. Beantwoord zelf ook vragen uit het publiek!

16:00 Keynote: De Energietransitie komt op stoom, nu de circulaire economie nog

De klimaattafels hebben hun plannen af, de doorrekening is binnen, de Energietransitie is onderweg. Maar waar blijven de circulaire economietafels? Circulariteit is minimaal zo belangrijk voor een duurzame economie als schone energie. Toch is de politieke aandacht vele malen kleiner. Hoe komt dat? Zijn het de politici die het niet begrijpen? Of gebeurt er in de industrie te weinig? En hoe zorgen we ervoor dat dat verandert? Lees de blog van Diederik Samsom.

 

Diederik Samsom, Klimaatformateur en verbinder

16:30 Supercircular Borrel & Bites

Heb je tips of (sprekers)suggesties voor het programma? Wij horen het graag! Stuur een e-mail naar Lotte van Dun – programmamanager Circulaire Economie Festival.

Meet the team:

Nicole Vonk
CongresAdvies
040 2 972 740
Lotte van Dun
Programma manager
+31 (0)6 24629263
Igor Dirkx
Strategic Partnership Manager
+31 (0)6 29524428

Circulaire Economie Festival website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020