Zo verrijkt connected straatverlichting een stad

Connected verlichtingOpenbare verlichting zorgt voor basiszicht en veiligheid voor mensen die ’s avonds op straat zijn. Maar straatverlichting is meer dan dat… Bepaalde functies hebben grote invloed op het sociale en culturele leven, de economie en het milieu.

Tegen 2050 woont naar schatting meer dan de helft van de wereldbevolking in een stedelijke omgeving. Om de bijkomende uitdagingen aan te kunnen, moeten gemeenten steeds slimmer omgaan met het beheren van connected systemen: systemen die gebruikmaken van nieuwe mogelijkheden voor het delen en verzamelen van gegevens. Dit geeft meer flexibiliteit, controle en efficiëntie dan ooit tevoren.

Connected verlichting stimuleert betrokkenheid met de stad

Met connected verlichting bestuur en beheer je verlichting op afstand. Het intelligente systeem is een middel om verlichting veel efficiënter en milieuvriendelijker te maken.

Ook verbetert het het culturele en sociale leven in een stad. Prachtig verlichte straten, gevels en openbare ruimten nodigen mensen namelijk uit om ook ’s avonds van de stad te genieten. Dat is een positieve bijkomstigheid voor lokale ondernemers en culturele instanties, want ook het bezoek aan culturele en/of bijzondere activiteiten in een stad wordt hierdoor gestimuleerd.

Economische en duurzame keuze

Natuurlijk kost openbare verlichting geld: straatverlichting vertegenwoordigt één van de hoogste vaste kosten voor een stad en neemt het wel 40% van het energieverbruik van een stad voor haar rekening. Maar de combinatie van LED-straatverlichting en intelligente verlichtingsbeheersystemen:

  • biedt volop mogelijkheden om de energiekosten voor stedelijke verlichting tot 70% te verlagen;
  • helpt CO2 uitstoot te verminderen en de lichtkwaliteit in de hele stad te verbeteren;
  • kan de administratieve en operationele kosten aanzienlijk verlagen door middel van toezicht op afstand, automatisering en nauwkeurige gegevens over bedrijfsmiddelen en -processen;
  • kan (met de natuurlijke dag en nacht-cyclus in gedachten) de lichtverontreiniging minimaliseren en zo de verstoring van het dierenleven in en rond de stad verminderen.

Phillips LightingDuurzaamheidsexperts hebben aangetoond dat LED-straatverlichting werkelijk economische en milieuvoordelen oplevert, en dat het beheer van connected verlichting deze voordelen kan verveelvoudigen. Het stadsbestuur is het aan haar stad, het milieu en haar burgers verschuldigd om op een efficiënte en slimme manier om te gaan met de verlichting van hun stad.

Lees het volledige artikel: Hoe connected straatverlichting het openbare leven verandert

Philips Lighting VIP Breakfast

Tijdens de 2e dag van het Smart & Safe City Event, vindt een VIP ontbijt plaats waarin Philips Lighting dit onderwerp verder uitlicht met speciale genodigden. Bent u als Nederlandse gemeente geïnteresseerd in dit VIP ontbijt? Neem uiterlijk vrijdag 2 juni 2017 contact op met Bas de Kroon.

Smart & Safe City 2017

 

Related Posts

Leave a comment

Smart City Event website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2019