Bouw & Vastgoed

Bouw en vastgoedontwikkeling zijn per definitie voor de lange termijn. Door juist nu circulair te investeren en aan te besteden, kan er over 20 tot 40 jaar gebruik worden gemaakt van de materialen die anders als afval gezien zouden worden....

Bouw en vastgoedontwikkeling zijn per definitie voor de lange termijn. Door juist nu circulair te investeren en aan te besteden, kan er over 20 tot 40 jaar gebruik worden gemaakt van de materialen die anders als afval gezien zouden worden.

Tijdens het programma worden de verschillende kanten van de bouw & vastgoed-sector behandeld, van ontwerpen en architectuur tot duurzame ontwikkeling tot de nationale aanpak van de woninguitdagingen.

 

11:45 Circulair aanbestedingsrecht en het publiekrechtelijke bouwrecht

De ruimte voor overheden (aanbestedende diensten) om bij bouwopdrachten circulariteit te bevorderen, wordt beperkt door het aanbestedingsrecht. Hoe kan circulariteit en innovatie in de bouw worden gestimuleerd? Wanneer kan onderhands een (innovatie)opdracht/ pilot worden gegund? In hoeverre biedt het publiekrechtelijke bouwrecht mogelijkheden om circulariteit te stimuleren c.q. af te dwingen? Welke instrumenten staan overheden en private partijen ter beschikking?

Tony van Wijk, Advocaat – Partner, Dirkzwager Legal & Tax
Bart de Haan, Advocaat – Senior, Dirkzwager Legal & Tax

 

     

 

12:25 Gezonde omgeving naar een duurzaam interieur

De aandacht voor duurzaamheid groeit, er ontstaat steeds meer vraag naar duurzame interieurs. Odette Ex (Ex Interiors) neemt je mee in de uitdagingen waar zij als interieurarchitect dagelijks voor staat in het maken van duurzame en circulaire keuzes. Ook vertelt zij hoe ze in haar zoektocht naar de juiste antwoorden samen met Dutch Green Building Council (DGBC) en Nibe INSIDE/INSIDE heeft opgericht: hét centrale online platform waar objectief inzichtelijk wordt hoe duurzaam, circulair en gezond een interieur is.

Odette Ex, Oprichter, Ex Interiors

 

 

14:00 De circulaire supermarkt

In Nederland zijn er meer dan 6.000 supermarkten. Niet alleen de inhoud van de schappen kan circulair, maar ook juist het vastgoed. Door een supermarkt te bouwen op basis van gerecyclede en recyclebare materialen, kan deze compleet circulair worden. Met meer dan 2.100 vestigingen en distributiecentra van Albert Heijn, bol.com, Etos en Gall&Gall heeft Ahold Delhaize een grote impact op de circulariteit en duurzaamheid in Nederland.

Constantijn Weytingh, VP Store Realization, Ahold Delhaize

 

 

14:40 Duurzaam en circulair bouwen

Rekening houden met de eventuele gevolgen van de gebruikte bouwmaterialen voor de natuurlijke omgeving is in deze tijd simpelweg een noodzaak. Aan de hand van zes verschillende principes worden duurzaam bouwen inzichtelijk en meetbaar: groen, gezond, comfortabel, energiezuinig, modern en met plezier.

Patrick Schreven, oprichter ECO+BOUW

 

 

15:20 Vervolg plenair programma

Circulaire Economie Festival website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024