Gratis boek bij deelname

Iedere deelnemer van het Circulaire Economie Festival ontvangt het boek ‘De Upcycle‘ gratis. Dit wordt beschikbaar gesteld door Anne-Marie Rakhorst. Anne-Marie is ondernemer, investeerder en publicist op het gebied van duurzaamheid. Haar platform Duurzaamheid.nl heeft als doel meer waardevolle en winstgevende oplossingen te creëren voor mensen, ondernemingen en de maatschappij. Volgens Anne-Marie is duurzaamheid en circulair ondernemen een geweldige kans voor ondernemend Nederland.

“Duurzaamheid gaat niet over minder dingen slecht doen, maar over méér dingen goed doen. In De Upcycle lees je hoe we kunnen bijdragen aan een gezonder en kwalitatief hoogwaardiger leven. Zonder de angst dat we daarmee de planeet tekort doen.”

De Upcycle: voorbij duurzaamheid – ontwerpen voor overvloed is het vervolg op ‘Cradle to Cradle – afval = voedsel’, het baanbrekende boek van Michael Braungart en William McDonough. De Upcycle vraagt je om bredere aspecten van de maatschappij te herontwerpen en het Cradle to Cradle-ontwerp hiervoor als raamwerk te gebruiken. Met Cradle to Cradle lokten auteurs Michael Braungart en William McDonough wereldwijd een storm aan reacties en initiatieven uit. Inmiddels geldt het Cradle to Cradle-gedachtegoed als een motor voor de circulaire economie. In De Upcycle bouwen de auteurs verder op de ideeën uit Cradle to Cradle en laten ze zien hoe de mens juist deel kan gaan uitmaken van de natuurlijke regeneratiecyclus van de aarde, met veel inspirerende voorbeelden. Door de onuitputtelijke accu van de aarde te benutten zoals deze is bedoeld.

 

Circulaire Economie Festival website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020