Verkoop van nieuwe apparatuur aanvullen met verkoop van gebruikte bedrijfsmiddelen

Op dit moment richten de meeste fabrikanten zich hoofdzakelijk op de verkoop van nieuwe bedrijfsmiddelen. Vaak wordt gedacht dat het aanbieden van gereviseerde of gerepareerde bedrijfsmiddelen en bijbehorende diensten  een negatieve invloed heeft op de verkoop van nieuwe bedrijfsmiddelen, een...

Op dit moment richten de meeste fabrikanten zich hoofdzakelijk op de verkoop van nieuwe bedrijfsmiddelen. Vaak wordt gedacht dat het aanbieden van gereviseerde of gerepareerde bedrijfsmiddelen en bijbehorende diensten  een negatieve invloed heeft op de verkoop van nieuwe bedrijfsmiddelen, een fenomeen dat bekendstaat als kannibalisatie. Hiermee wordt bedoeld dat klanten gebruikte bedrijfsmiddelen kopen, terwijl ze wel budget hebben om nieuwe aan te schaffen.

”Het lijkt erop dat de Second-Life-aanpak gunstig is voor zowel de financiële resultaten, de concurrentiekracht, als de klant; een win-winsituatie dus” –  Rob van den Heuvel, Senior Vice President Global Asset Management bij DLL.

 

DLL onderzocht of fabrikanten kannibalisatie als een probleem ervaren en biedt in haar whitepaper inzicht in de strategische voordelen van handel in gebruikte apparatuur. Daarnaast worden de best practices genoemd die fabrikanten kunnen toepassen om kannibalisatie risico’s  te minimaliseren.

DLL onderzocht de best practices van verschillende partners die zich bezighouden met de handel in gebruikte bedrijfsmiddelen. Geen van deze fabrikanten maakte melding van een negatieve invloed op de verkoop van nieuwe bedrijfsmiddelen. Daarnaast onderzocht DLL de externe communicatie-uitingen van meer dan 218 fabrikanten in de Bouw-, Transport-, Industrie-, Food- en Agri- sector. Een toenemend aantal fabrikanten ziet de zakelijke voordelen van het actief handelen in gebruikte bedrijfsmiddelen. Toch heeft minder dan 1% een programma voor het reviseren van bedrijfsmiddelen.

“De lineaire economie is niet duurzaam. Zowel uit het oogpunt van milieu als uit zakelijk oogpunt is het nodig nieuwe, circulaire bedrijfsmodellen te omarmen. We zijn op zoek naar innovaties die de druk op de grondstofreserves van onze planeet verminderen en die tegelijkertijd ondernemerschap en zakelijk succes stimuleren. Het lijkt erop dat de Second-Life-aanpak gunstig is voor zowel de financiële resultaten, de concurrentiekracht, als de klant; een win-winsituatie dus”, zegt Rob van den Heuvel, Senior Vice President Global Asset Management bij DLL.

Circulaire economie

De circulaire economie is een regeneratief model, geïnspireerd op de natuur. Het biedt bedrijven een manier om op een duurzame manier waarde en winstgevendheid te leveren. Producten worden dusdanig ontworpen dat ze kunnen worden gerecycled, opnieuw kunnen worden gebruikt of kunnen worden gereviseerd  aan het eind van hun levensduur.
De druk op de grondstofreserves van onze planeet neemt daardoor af. De circulaire economie maakt intensiever gebruikt van hernieuwbare energie, zodat minder koolstof wordt uitgestoten en opwarming van de aarde wordt tegengegaan. De ontwikkeling van gezonde materialen voor gebruik in producten wordt gestimuleerd, evenals een niet-giftige gesloten kringloop. In de circulaire economie is het gebruik van bedrijfsmiddelen belangrijker dan het eigendom ervan. Hierdoor houden fabrikanten gedurende de hele technische levenscyclus meer controle over hun bedrijfsmiddelen en wordt de dienstverlening rond het product een steeds belangrijkere winstbron voor fabrikanten. Nieuwe financiële oplossingen op basis van dienstverlening, zoals leasing en pay-per-use, spelen hierin een belangrijke rol.

Klik hier om de volledige whitepaper te downloaden.


Circulaire Economie Event

BlogHet Circulaire Economie Event richt zich op een nieuwe visie, samenwerking en nieuwe financierings- en businessmodellen. Bekijk de website van het Circulaire Economie Event voor meer informatie en diverse (video-)interviews.

 

Related Posts

Leave a reply

Circulaire Economie Festival website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2023