Circulaire Economie

Circulaire Economie

Working towards the next economy

7 februari 2017 | Amsterdam ArenA

Het doel van deze 3e editie van het Circulaire Economie congres is om het hele circulaire ecosysteem, de waardecreatie die dat met zich meebrengt en de stappen die je kunt ondernemen, te presenteren aan een brede groep ondernemers, kennis- en overheidsinstellingen.

Ook dit jaar wordt het event georganiseerd door Euroforum en partners van Nederland Circulair! (Circle Economy, Click NL Design, De Groene Zaak, Het groene Brein, MVO Nederland, Sustainable Finance Lab en RVO)

Door middel van co-creatie sessies, inspirerende keynotes uit binnen- en buitenland en hands-on praktijkvoorbeelden, zal dit event zowel de basis als verdergaande ontwikkelingen in business- en financieringsmodellen laten zien.

Momenteel zijn wij druk bezig met het programma voor deze editie van het Circulaire Economie Congres. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom deze nieuwe editie? Laat dan uw gegevens achter en wij informeren u, zodra er meer bekend is over het programma.

Houd me op de hoogte

Hoofdthema’s

  • Circulair designOntwerp, management en toekomstvisie – van product naar service model
  • Finance modellenVan banken, private equity, investeerders en leveranciers tot nieuwe vormen van financing
  • Reversed logisticsHoe krijg je de producerende partijen en afnemers bij elkaar
  • CultuurveranderingIn de maatschappij en binnen de organisatie. Een (circulaire) transitie vraagt eerst om bewustwording en vervolgens om actie en aanpassing naar nieuwe rollen en verantwoordelijkheden. Hoe krijg je je collega’s, het management team en ketenpartners zover? Hoe stimuleer je cross-sectorale samenwerking

Netwerkevents

De community van circulaire economie moet ook breder worden gemaakt om zowel het maatschappelijk draagvlak te vergroten, de pull-factor te stimuleren en het werken in clusters (bedrijf/overheid/kennisinstellingen) te bevorderen. Hiervoor zullen we in de aanloop naar het event van februari 2017 een aantal ‘netwerkevents’ organiseren. Na het event zullen er een aantal thematische masterclasses en workshops worden georganiseerd met een deelthema zoals bijvoorbeeld: van product naar service – een nieuw supply chain model, industriële symbiose en  samenwerking in de circulaire keten, circulaire economie in de stad, nieuwe financieringsmodellen, circulair inkopen en verkopen. Daarnaast een basisstroom over Circulaire Economie en de nederlandse wet-en regelgeving.

 

O.a. deze experts staan op het podium!

Cramer, Jacqueline 200x200 rond

Jacqueline Cramer
Bestuurslid, Amsterdam Economic Board

Freek van Eijk
Acceleratio

Michel Schuurman
MVO Nederland

foto Guido Braam 200x200 rond

Guido Braam
Nederland als Circulaire Hotspot

Bekijk alle sprekers

Waarom u dit congres niet mag missen?

U krijgt u een overzicht van de huidige actualiteiten, de actuele ontwikkelingen en visies van experts op circulaire economie.

U hoort inspirerende sprekers en wisselt ervaringen uit met praktijkgenoten uit de sector.

U gaat naar huis met concrete handvatten waarmee u direct de volgende dag aan de slag kunt in uw eigen praktijk.

Direct inschrijven

Meer informatie over de nieuwe editie?

Wilt u meer informatie over het programma? Of heeft u interesse in deelname met meerdere collega’s? Neem dan contact op met onze congresadviseur:

Linda Brouwer
l.brouwer@euroforum.nl
040-2974875

In samenwerking met

Volg ons:

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons dan ook op social media!